h1

Campionatul european feminin Plovdiv 2014

iulie 17, 2014

Nu este un secret pentu voi ca sunt extrem de superstitioasa. De la cai albi si pana la pixuri norocoase am trecut prin orice poate fi interpretat ca Semn divin.Am plecat la drum cu …stangul sau mai corect spus cu o masina ce nu a vrut sa porneasca .De partea mea au fost insa mama si Veronica carora le multumesc pentru tot( si nu a fost putin)

A fost un an extrem de greu pentru mine cu multe pierderi personale si esecuri sahiste si cum ar spune prietenul meu Lucian Tenche

„banateanul se bucura cand ploua caci stie ca va veni Soarele si pe strada sa” ajunsese sa nu mai functoneze ca motivatie de viata.Dar Speranta moare ultima si am continuat la indemnul celor care inca mai cred ca as avea ceva de spus in sahul de performanta sa ma pregatesc pentru cele 2 competitii importante ale anului:europenele si olimpiada.

Pozitia 29 de start nu parea promitatoare dar  sahul este  si sport  deci calculele hartiei nu inseamna foarte mult.

Primele 2 runde le-am depasit usor motivata si  de prezenta la Plovdiv a primului meu antrenor dl.Iulian Draghici.

In runda a treia cu nebun in plus am dat sah in priza regelui ( o partida ce merita sa fie vazuta ) cu Monica Socko ,o norocoasa in intalnirile cu familia mea.

In runda a patra norocul mi a suras si am intrecut -o pe coechipiera de la Aem ,Elina Danielian.In acel moment insa mama si dl Draghici au trebuit sa se intoarca in tara si parea ca au luat si norocul cu ei, deoarece am pierdut 2 partide jucate slab insa cu sanse de remiza pe tabla cu 2 medaliate Gunina si Melia (aur si bronz).

Deja vedeam scenariul cunoscut de la ultimele europene sau campionate nationale cu 3 infrangeri consecutive insa nu a fost sa fie asa si am reusit sa inving  o superstitie .Confucius spunea:ca cel mai greu este sa te invingi pe tine insuti si multa dreptate avea…

Multumesc lui Dan care in acea zi mi-a repetat de minim 100 de ori ca nu o sa pierd a treia oara 🙂

Apoi lucrurile au devenit bune si foarte bune dupa ce am administrat 2-0 echipei Turciei si am remizat 2 jucatoare puternice: Girya si Javakhishvili.La ultima runda a aparut insa si un cal alb, insa fiind al adversarei a fost neputincios in lupta cu nebunul dar mai ales cu pionul in plus.

Astfel am incheiat cu 7,5 puncte intr-un pluton de 11 jucatoare pe pozitia a 10a  (suficienta pentru calificare )si cu un castig de 20 de puncte Elo ce imi vor permite sa depasesc din nou borna 2400.

Despre premiu  nu va spun decat ca vine intr-un moment favorabil, caci de aceasta data nemaifiind campioana nationala   😦  a trebuit sa suport singura costurile de cazare si masa. Cel mai greu insa a fost sa suport reparatia masinii si profit sa ii multumesc dlui Jivkov pentru sprijinul sau in rezolvarea unei situatii ce pe mine ma stresa ingrozitor.

Ca o concluzie dupa 3 titluri nationale , 2 norme de MM masculin si 3 calificari la mondiale obtinute  in prezenta sa ,cred ca este evident cu cine voi merge la urmatoarele mondiale ?!

ps  ….as propune-o pentru titlul de antrenor emerit .Nu credeti ca merita?

ps 2 mascota mea a fost Frederik 🙂

20140422_111634

 

 

7 comentarii

  1. Bravo! stiam eu ca poti


  2. Felicitari! Mai sus! (mai repede , mai bine! )


  3. […] Cristina Foisor a ocupat la final locul 10, cu 7.5 puncte, cu care s-a calificat pentru urmatoarea Cupa Mondiala!!! […]


  4. Felicitari !Felicitari! Felicitari !
    din partea celor mari si mici din Iasi


  5. Felicitari si mult succes la Olimpiada!



Lasă un comentariu