h1

Cupa „Cristina Foisor”, editia a 2-a

mai 31, 2009

In colaborare cu Primaria Municipiului Petrosani si a clubului „Tinerii Maestri” am organizat sambata, 30 mai, la Petrosani, editia a 2-a a Cupei „Cristina Foisor”.

Locul desfasurarii - Cartierul Aeroport

Locul desfasurarii - Cartierul Aeroport

 

Cupa "Cristina Foisor" si diploma de participare

Cupa "Cristina Foisor" si diploma de participare

 

Turneul a fost deschis copiilor pana in 18 ani si a fost dedicat zilei de 1 Iunie. In plus, deoarece gazda noastra a fost Clubul Pensionarilor din cartierul Aeroport, am profitat de ocazie si, in paralel, am organizat un mini-turneu destinat adultilor prezenti care venisera cu copiii sau nepotii, incercand astfel sa le fac asteptarea mai usoara si sa mai uite emotiile 🙂

Ambele turneele au fost arbitrate de dl Scurhan Gheorghe,

Gheorghe Scurhan

Gheorghe Scurhan

din partea Primariei a fost prezenta pe toata durata competitiei dna Corina Kecs

 

Corina Kecs

Corina Kecs

 si ne-am bucurat de prezenta dlui prof. Valeriu Piscoi,  fost campion mondial de popice.

Valeriu Piscoi (dreapta)

Pavel Vidican (stanga) si Valeriu Piscoi

Elvis Alin Apostu (17 ani), jucand cu siguranta si dovedind un real talent, a castigat pentru a doua oara Cupa „Cristina Foisor”.

Elvis Alin Apostu, castigatorul Cupei "Cristina Foisor", editia a 2-a

Elvis Alin Apostu, castigatorul Cupei "Cristina Foisor", editia a 2-a

 4170

El a preferat insa sa aleaga ca premiu (in locul ceasului Saitek 3, premiul pentru locului intai), setul de sahul artistic, adica premiul locului doi. Acest fapt a facut ca cei clasati pe locurile 2-3 sa joace un mini meci de baraj pentru adjudecarea ceasului.

4176

Pe categorii de varsta s-au clasat pe locul 1 astfel:

– sub 6 ani,  Tradnik Rudolf Timotei

 

Rudolf Tradnik

Tradnik Rudolf

– sub 8 ani, Kecs Eduard

– sub 10 ani, Stoica Raul Gabriel

– sub 14 ani,  Tufa Andrei Cristian

 

Andrei Cristian Tufa

Andrei Cristian Tufa

Competitia seniorilor a fost castigata de d-l Vidican Pavel

4172

Prof Badulescu (stanga) si Pavel Vidican, in mijlocul partidei

 

Tuturor, inca odata, felicitari!

***

La final de concurs

Un mic regret pe care-l am acum, dupa incheierea evenimentului – participarea redusa a copiilor din Valea Jiului, dar care o pun mai ales pe seama mediatizarii de ultim moment a concursului.

O alta remarca ar fi ca de-a lungul carierei mele, jucand la atatea turnee, am avut ocazia sa remarc greselile organizatorice (ca si in sah, de pe margine se vede mai usor, nu-i asa? 🙂  ). Ei bine insa, de data asta am facut eu insumi rocada si am trecut din pozitia „regelui-jucator” in cea a „turei-organizator”, o prima experienta prin care am incercat, pe cat posibil, sa fiu la inaltime. Sper, totusi, ca pe viitor, la urmatoarele editii, lucrurile sa mearga mai bine si unele greseli sa nu fie repetate… Doar le-am facut si rubrica speciala, nu?! 🙂   (o rubrica a „greselilor”, adica! Si tocmai pentru a le analiza sub lupa…).

In incheiere, dar nu in ultimul rand, as dori sa multumesc dlui primar Florin Tiberiu Iacob-Ridzi pentru sprijinul acordat in organizarea acestei competitii.

5 comentarii

  1. Valea Jiului este un izvor nesecat de talente pentru sahul romanesc si international,un exemplu il constituie doamna MMI Cristina Foisor,alt exemplu este talentata Daria Visanescu,dar si antrenori descoperitori de mari talente ca domnul Gheorghe Schurhan.Cu speranta ca si viitorul va fi tot asa de roditor cu sprijinul domnului primar al municipiului Petrosani,Tiberiu Iacob-Ridzi,si al doamnei ministru al Tineretului si Sportului,doamna Monica Iacob-Ridzi ! Sahul creaza caractere !


  2. […] Cupa “Cristina Foisor”, editia a 2-a […]


  3. Felicitsri d-nei Cristina si o asteptam si la Timisoara cu asemenea initiative!


  4. Buna Dimineata !!

    Subscriu la propunerea domnului Uta 🙂


  5. Doamna MMI Cristina Badulescu Foisor este o mandrie pentru municipiul nostru si apreciem eforturile domniei sale de a organiza ,,Cupa Cristina Foisor,, in Petrosani. Alaturi de domnul Gheorghe Scurhan a reusit sa induca placerea de a juca sah atat copiilor cat si celor mari.
    Va multumim pentru aceasta initiativa si ne dorim ca si pe viitor sa existe o continuare a acestui turneu.



Lasă un comentariu